НБА забранила „Надал траке“ и „бетмен маске“, али не и марихуану

© Flickr / Carlos GraciaЛист канабиса
Лист канабиса - Sputnik Србија
Пратите нас
НБА лига је донела одлуку да у наредној сезони кошаркаше који имају уговор са франшизама учесницама такмичења неће бити тестирани на марихуану.

Историјски моменат у најквалитетнијој кошаркашкој лиги на свету долази пошто је сличан принцип коришћен током завршетка сезоне организованог у карантинским условима у Орланду.

Лига је, пренели су медији, одлучила да тестови на марихуану не буду обавезан део контроле кршења правила о допингу за играче, што је био случај и током недавног финиша претходне такмичарске године.

„Извори наводе да је одлука заснована на правилима безбедности у пандемијским околностима и да за циљ има смањивање броја непотребних директних контаката особља из антидопинг система и кошаркаша“, пренели су амерички медији.

Занимљивост у свему је то што је НБА лига објавила и списак забрањених предмета за наредну сезону.

Тако играчи неће моћи да носе траке за главу које су промовисали Роџер Федерер и Рафаел Надал, наводно због „недовољне безбедности“.

Уз то, кошаркашима ће и даље бити забрањено рекламирање брендова који немају потписане уговоре са НБА лигом, неће бити дозвољено ни ношење накита, али ни црних маски.

Црне маске су протеклих година „промовисали“ играчи попут Леброна Џејмса, Кајрија Ирвинга и то у случајевима када су имали повреде носа или лица.

Иако би многи желели да заличе на „Бетмена“, ако буду морали да носе маске, то се неће догодити - НБА не дозвољава њихову употребу.

​► Јокић први пут с прстеном – не занимају га ни коментари ни Лејкерси ни Клиперси

► Син Звездине легенде говорио за Спутњик о српској застави коју је однео у Вашингтон

► Српски зет чека Божић да против Јокића докаже да је тренер с разлогом добио отказ

► Сурова НБА лига – Гудурић између „мрвица“ у Америци и повратка у Европу

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала