Русија укорила Норвешку: Зашто плашите народ?

© Sputnik / Александар Виљф / Уђи у базу фотографијаОсло
Осло - Sputnik Србија
Пратите нас
Норвешка тајна служба се неколико година бави примитивном пропагандом, застрашивањем становништва и тражењем непријатеља тамо где их нема, саопштила је амбасада Русије у Ослу.

Руска амбасада се у свом коментару на фејсбуку осврнула на саопштење Норвешке полиције за државну безбедност (ПСТ) која сумњичи обавештајне службе Русије и Кине за прикупљање информација о норвешком нафтном сектору.

„У саопштењу ПСТ о 'руским претњама' по нафтни и гасни сектор нема ништа ново – све сама општа размишљања. Ово није прва година да се тајна служба бави примитивном пропагандом, застрашивањем становништва Норвешке, тражењем непријатеља тамо где их нема“, наводи се у саопштењу амбасаде Русије.

Руска страна сматра да би, уместо да демонизује Русију, Осло требало да размисли о успостављању садржајне сарадње са руским надлежним органима у интересима осигуравања стварне безбедности грађана (укључујући и сферу сајбер-безбедности), као и о поправљању атмосфере билатералних односа.

Такође се истиче да ПСТ и Министарство спољних послова Норвешке редовно добијају такве предлоге руске стране, али да је одговор на норвешкој страни.

Подсетимо, Министарство спољних послова Норвешке је у октобру ове године оптужило Русију да стоји иза сајбер-напада на парламент земље, који се догодио у августу.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала