Место у Србији у ком нико није умро од короне: Како се Кнић одупро зарази

Пратите нас
Општина Кнић једно је од ретких места у Србији која се у последњем налету епидемије вируса корона одупрло масовној зарази. У овом шумадијском градићу до сада нико није преминуо од короне.

Иако је од једног од највећих жаришта вируса корона у Србији, града Крагујевца, удаљена само 20 километара, општина Кнић на својој територији има стабилну епидемиолошку ситуацију.

Општина Бујановац - Sputnik Србија
Места у Србији која одолевају корони, у чему је тајна

Проценат зараженх изузетно је низак и креће се око 1,6 одсто, а на дневном нивоу инфицирано је не више од двоје људи, пише РИНА, преноси Мондо.

„За сада је стање под контролом. Од почетка епидемије у марту месецу па све до данас, заражено је 240 особа, што нас ставља на једно од најнижих места по броју позитивних у Србији, сразмерно броју становника. У кућној изолацији налази се 78 лица, а до сада нисмо имали ниједан смртни случај због вируса корона“, рекао је за РИНУ, Срећко Илић, председник општине Кнић.

Општина Кнић била је једина која у првом таласу није имала ниједног зараженог, али и поред те чињенице грађани су имали челичну дисциплину и строго су се придржавали прописаних мера, што је резултирало малим бројем оболелих.

„Апелујем на све грађане да и даље остану одговорни и да воде рачуна о свом и здрављу својих суграђана, јер само на тај начин наша епидемиолошка слика неће бити погоршана“, казао је Илић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала