Немци оценили: Аеродром „Фрањо Туђман“ најгори у Европи

© AFP 2023 / STRINGER Аеродром "Фрањо Туђман" у Загребу
Аеродром Фрањо Туђман у Загребу - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачка интернет платформа за путовања возом, аутобусом и авионом „Омнио“, прогласила је хрватски међународни аеродром „Фрањо Туђман“ за најгори међу 30 у Европи.

Од могућих 100 бодова, загребачки аеродром је добио нула, пренео је хрватски портал „Индекс“. Иза њега је аеродром у Подгорици, а потом онај у Јеревану, главном граду Јерменије.

Немци су оцењивали аеродроме у 30 главних градова Европе, а упоређивали су их узимајући у обзир критеријуме као што је доступност, опремљеност, садржаји за слободно време...

Између осталог, узет је у обзир и број одложених летова, дневни број путника на аеродрому и како су они опремљени — да ли имају тушеве, „тихе“ просторије, собе за одмор и места са струјом за пуњаче.

Још један од критеријума према којем је дата коначна оцена био је и понуђен број квалитетних садржаја који се могу користити у слободно време, укључујући продавнице, ресторане и игралишта за децу.

Најбољи аеродром у Мадриду, следе Рим и Амстердам

Према немачкој интернет платформи, најбољи је међународни аеродром Мадрид у Шпанији због, како је образложено, широког распона продавница и ресторана, као и добре повезаности аеродрома и центра града.

Аеродром Леонардо Да Винчи-Фиумичино у Риму други је по реду, док је аеродром Шипхол у Амстердаму заузео треће место.

На четвртом месту је Копенхаген, пета је Москва, затим следи Хелсинки, док топ 10 затварају Хитроу у Лондону, Портела у Лисабону, Вацлав Хавел у Прагу и аеродром Берлин-Бранденбург у немачкој престоници.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала