Путин о моралном успону руског народа током пандемије: То нам је у крви

© Sputnik / Алексей Никольский / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Срдачна дарежљивост, великодушност и милосрђе су саставни део живота руских грађана, суштина њиховог карактера, културе и традиције, рекао је руски председник Владимир Путин.
„То се преноси са колена на колено, што би рекли, то нам је у крви. И увек, кроз целу историју земље, најбољи квалитети наших људи обезбеђивали су Русији морално-етничко лидерство, помагали су да се превазиђу било каква искушења. Имамо много парола, изрека и све оне одражавају управо ту суштину“, рекао је руски лидер током видео-конференције са руским волонтерима и финалистима такмичења „Добровољац Русије“.

Руски председник је нагласио да је ове године у волонтерским пројектима учествовало више од 15 милиона становника Русије, али је, у ствари, „много више људи који се одазивају када се ближњи нађе у невољи“.

„Све више и више људи свих професија и узраста чини великодушна, некористољубива, искрена дела. Желео бих да истакнем да ми веома ценимо ваш рад и ствараћемо услове за то“, рекао је Путин, честитајући сународницима Дан добровољаца и волонтера.

Нову годину ће славити сваки дом упркос ограничењима

Руски председник обећао је грађанима да ће размислити како да се организује да се нова година обележи у сваком дому упркос ограничењима која су уведена због пандемије вируса корона.

Он је током видео-конференције са волонтерима који су укључени у санирање последица изазваних пандемијом рекао да у потпуности подржава акцију „Нова година у сваком дому“, а један од циљева ове акције јесте и да се нова година честита деци руских доктора који лече пацијенте од инфекције.

Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Путин дефинисао кључне циљеве Владе Русије током пандемије

Путин је током обраћања волонтерима такође рекао и да ће ова година остати запамћена по томе што су грађани Русије далеко више почели да цене људске животе.

 „Наши грађани су у великој мери редефинисали животе, почели су да га цене више, да брину, да се са већом пажњом односе према својим ближњима, према пријатељима, али и генерално према другим људима. Заиста смо сведоци све веће доброте унутар друштва, све већег међусобног поверења, уједињености“; истакао је он.

Према речима руског председника, на таквој чврстој етичкој основи друштво може веома добро да напредује, да реализује озбиљне циљеве не само социјалног типа, већ и технолошког и економског.

„Када нас је још на пролеће спопала ова несрећа, сви смо осетили да смо препуштени сами себи. Узајамна подршка, спремност да помогнемо једни другима, ништа од тога није зависило ни од политичких ни од идеолошких схватања. То је јако важно. То је оно што стоји изнад политике, то је оно што нас заиста уједињује“, нагласио је Путин.

 

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала