Роналдо избројао до 750 и не жели да стане, следећи циљ – 800 голова

© Sputnik / Алексей Филиппов / Уђи у базу фотографијаКристијано Роналдо
Кристијано Роналдо - Sputnik Србија
Пратите нас
Кристијано Роналдо, португалски фудбалер, још једном је потврдио да се његово име с правом помиње у дискусији о најбољем свих времена.

Иако има 35 година, популарни „ЦР7“ и даље доминира на терену, од 2018. године у дресу италијанског Јувентуса.

У петом колу Групе Г Лиге шампиона, „Стара дама“ је пред празним трибинама свог стадиона савладала Динамо из Кијева резултатом 3:0, а стрелац другог гола био је управо искусни Португалац.

То није био гол као и сваки други за Кристијана, иако је што се тиче саме утакмице био не претерано битан, јер је уједно био укупно 750. у каријери.

„750 голова, 750 лепих успомена, 750 осмеха на лицима навијача. Хвала свим саиграчима и тренерима који су ми помогли да дођем до ове невероватне бројке. Хвала навијачима који су ме натерали да напорно радим сваког дана. Следеће стајалиште: 800“, огласио се Роналдо после меча на друштвеним мрежама.

Већину голова током своје богате каријере Роналдо је постигао играјући у Реал Мадриду (од 2009. до 2018.) – укупно 450.

Преостале поготке постизао је у Манчестер јунајтеду (118), где се првобитно и прославио, као и репрезентацији Португала (102), Спортингу из Лисабона где је и почео професионалну каријеру (5) и у тренуткој екипи (75).

Роналдо доминира европским фудбалом иако ће за неколико месеци напунити 36 година и иако у Торину чешће има улогу „деветке“, односно класичног нападача, што није оно по чему се прославио играјући у Јунајтеду и Реалу.

У својој објави Португалац је навео да му је следећи циљ да дође до бројке од 800 постигнутих голова, што није далеко од реалности, али то дефинитивно није једино чему ће тежити.

Њега, наиме, од легендарног бразилског нападача Пелеа дели још 17 голова, чиме би избио на друго место вечне листе.

Уколико буде желео да буде апсолутни рекордер мораће да престигне и Пелеовог сународника Ромарија, који му за сада бежи 22 поготка, али и чешко-аустријског центарфора Јозефа Бикана, који је у периоду од 1928. до 1955. године постигао преко 800 голова.

Напад на вечни рекорд, поред Роналда, очекује се и од Лионела Месија, који би ускоро могао да промени средину и напусти Барселону.

Меси је до сада избројао 712 голова (али и 300 асистенција, што је више од Роналдових 222), и то на 885 утакмица – што је значајно мање од Кристијанових 1.028.

Португалац је од Аргентинца бољи и у хет-триковима (56-54), трофејима у Лиги шампиона (5-4), и головима на светским првенствима (7-6), али није у „Златним лоптама“ (5-6). Такође, од великог ривала је и две године старији.

Роналдо свој поход неће завршити у скоријој будућности, а на путу ка обарању овог, као и још многих рекорда може да му помогне феноменална физичка спрема по којој је познат и због које може да каријеру додатно продужи.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала