Наши инжењери могу да направе било шта: „Роскосмос“ представио своје оружје

© Sputnik / Сергей МамонтовДиректор корпорације "Роскосмос" Дмитриј Рогозин
Директор корпорације Роскосмос Дмитриј Рогозин - Sputnik Србија
Пратите нас
Шеф „Роскосмоса“ Дмитриј Рогозин је саопштио да предузећа руске свемирске агенције не производе само ракетно-космичку технику, него и стрељачко оружје.
„Производимо широк спектар енергетске опреме, медицинску опрему, лаки шински транспорт, опрему за лифтове и још много тога. Они који умеју да направе најкомпликованије инжењерске структуре – космодроме, у стању су да реализују било коју другу наруџбину. Вероватно мало ко зна да 'Роскосмос' производи и стрељачко оружје. Ово су неке врсте производа нашег 'Златмаша'“, написао је Рогозин на Твитеру.

Он је објавио рекламни видео и линк на сајт предузећа Златмаш“. У видеу се говори о службеном трауматичном пиштољу „Капрал“, јединственом у својој класи, намењеном за безбедносне структуре.

Пиштољ је направљен на бази аутомата ПП-91 „Кедр“. У видеу се наводи да компактност пиштоља омогућава да се неприметно носи у футроли испод одеће. Пиштољ  је једноставан, максимално поуздан и веома прецизан.

На сајту предузећа представљени су разни примерци ловачког, борбеног, службеног и пнеуматског оружја. „Златмаш“ производи оружје од 1939. године.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала