Трамп објавио услов за победу у Џорџији и најавио митинг

© AP Photo / John LocherПротест присталица Доналда Трампа
Протест присталица Доналда Трампа - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трaмп каже да би „лако и брзо“ освојио Џорџију када би локалне власти дозволиле верификацију потписа бирача на ковертама којима су гласачки листићи послати поштом.

Трамп је на свом Твитер налогу навео да би „лако и брзо“ освојио Џорџију и њених 16 електорских гласова ако би гувернер Брајан Кемп и државни секретар Брад Рафенспергер одобрили „једноставну верификацију потписа“.

​Он је навео да би верификација потписа сигурно „показала велика одступања“.

Џорџија је једна од шест држава у којима је Трампов изборни штаб поднео тужбу државном суду тражећи поништавање резултата председничких избора одржаних 3. новембра, због како истичу, широко распрострањене преваре.

У четвртак је Трампов тим представио видео доказ о превари на изборима, на ком се наводно види како је кофер пун гласачких листића извађен испод стола када су републикански посматрачи и новинари удаљени са бирачког места.

Трамп је најавио да ће данас доћи у Џорџију на митинг подршке републиканским кандидатима за избор у Сенат. Он ће са првом дамом Меланијом Трамп отићи да да подршку кандидатима Кели Лоефлер и Дејвиду Перду.

Прочитајте још:​

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала