Трамп поднео тужбу, тражи да се пониште резултати избора у Џорџији

© AP Photo / John LocherМитинг подршке Доналду Трампу у Вашингтону
Митинг подршке Доналду Трампу у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Правни тим америчког председника Доналда Трампа поднео је тужбу државном суду Џорџије у којој тражи поништење резултата председничких избора одржаних 3. новембра.

У саопштењу се наводи да су уз тужбу приложене изјаве становника Џорџије дате под заклетвом о наводној превари, јавио је Ројтерс.

Истовремено, гувернер Џорџије Брајан Кемп затражио је да се провере изборни резултати у тој савезној држави након објављивања видео-снимка на ком се наводно види како је кофер пун гласачких листића извађен испод стола када су републикански посматрачи и новинари удаљени са бирачког места.

​Ипак, овом позиву се успротивио државни секретар Џорџије Бред Рафенспергер, који је одбацио веродостојност видео-снимка, објавио је „Фокс њуз“.

​Подсетимо, Трамп је раније критиковао државног секретара Џорџије због тога што није дозволио проверу коверата којима су гласови стигли поштом, јер једино на њима стоје потписи бирача.

Трамп сматра да би на тај начин било откривено, како је навео, десетине хиљада нелегалних гласова.

Гласови у Џорџији поново су ручно пребројавани због мале разлике између два кандидата, али Трамп тврди да нису контролисани гласачки листићи послати поштом.

​И после пребројавања гласова, утврђено је да је Џо Бајден победио са малом разликом у тој држави, али Трамп тврди како су његовом противкандидату приписани незаконити гласови.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала