Три препреке за Брегзит: Председница Европске комисије о преговорима са Лондоном

© AP Photo / Frank AugsteinАнти-брегзит обележја у Лондону, 27. нов. 2018
Анти-брегзит обележја у Лондону, 27. нов. 2018 - Sputnik Србија
Пратите нас
Председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен каже да и даље постоје „значајене разлике“ у ставовима Брисела и Лондона, а да договор о Брегзиту неће бити могућ уколико се те разлике не реше. Она је нагласила да постоје три кључне препреке за договор.

Фон дер Лајен је тим поводом данас разговарала са премијером Велике Британије, Борисом Џонсоном.

Светски финансијски центар - Sputnik Србија
Велика игра берзи: Лондонски Сити је кључ преговора Британије и ЕУ о „брегзиту“

У заједничком саопштењу наглашено је да је постигнут напредак у многим областима, али не и у кључна три што су једнаки услови, управљање и рибарство.

„Обе стране су нагласиле да ниједан споразум није изводљив ако се ова питања не реше. Препознајући озбиљност ових разлика, сложили смо се да би наши преговарачки тимови требало да уложе додатне напоре како би проценили да ли их је могуће решити”, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Председница Европске комисије каже да ће се главни преговарачи Брисела и Лондона састати сутра у Бриселу, а да ће се са премијером Џонсоном поново чути у понедељак увече.

Јуче су главни преговарчи Брисела и Лондона, Мишел Барније и Дејвид Фрост, закључили да „нема услова за напредак у преговорима“ и паузирали дијалог о будућим односима ЕУ и Велике Британије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала