Море потопило град, ветар обара стабла — велико невреме на Јадрану /видео, фото/

CC0 / Pixabay / Велики таласи
Велики таласи - Sputnik Србија
Пратите нас
Јадрански део Хрватске погодило је велико невреме, па је за целу обалу проглашено упозорење највишег степена — црвени метеоаларм. Медији наводе да се део Омиша нашао под морем, а поплављена је и рива у Каштелима.

Црвени аларм је проглашен због олујног, понегде и орканског југа чији удари достижу до 130 километара на сат, углавном на отвореном мору.

Уз такве ударе ветра, метеоролози предвиђају таласе на отвореном мору од четири до шест метара, објавио је портал „Индекс“.

​На обали се очекују таласи до пет метара, као и обилне падавине.

Портал „Далмација данас“ пише да су низак притисак и месечева плима, уз олујан и оркански јужни и југозападни ветар, довели до пораста нивоа мора, па је већи део Омиша поплављен.

И у подручју Сплита поједини нижи делови обале нашли су се под морем.

Каштеланска рива је цела под водом, а јак ветар обара стабла у ширем подручју Сплита, па власти упозоравају грађане да буду опрезни.

„С обзиром на кишу која пада већ неколико дана, молимо грађане на посебан опрез приликом боравка на отвореном, јер би ветар могао да ломи гране и стабла, поготово на подручју Марјана, Мосора“, наводи се у апелу сплитских власти.

Због јаких удара ветра у прекиду су многе трајектне линије.

Сва путовања одложена су за понедељак, када се очекују повољнији временски услови.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала