Један од најефикаснијих система за електронско ратовање биће инсталиран на југу Русије

CC BY-SA 4.0 / Russian Federation Defence Ministry / Комплекс за електронско ратовање „Палантин“
Комплекс за електронско ратовање „Палантин“  - Sputnik Србија
Пратите нас
Јужна војна област (јужни део европског дела Русије) биће наоружана једном од најефикаснијих и мултифункционалних станица за електронско ратовање. Најновији систем „Палантин“ способан је да омета не само мобилну и радио комуникацију, већ и канале за контролу дронова, изјавио је руски војни стручњак Владислав Шуригин.
„Није тајна да је 'Палантин' направљен првенствено како би се супротставио најновијим системима војне комуникације НАТО“, рекао је војни стручњак листу "Известија" и додао да је комплекс универзалан.
Хеликоптер Ми-8 на војним вежбама Словенско братство 2020 - Sputnik Србија
Руски „Ричаг“ ─ одговор НАТО-у

Комплекс је први пут тестиран пре годину дана, на вежби у близини Вороњежа. Тактичка група батаљона за електронско ратовање обучена је за сузбијање комуникација у зони до 1.000 километара и одбрану својих положаја од употребе прецизног оружја непријатеља.

Најновији „Палантини“ се у војсци налазе од 2018. године. Мобилни комплекси су смештени на неколико четвороосовинских шасија „КамАЗ“-а. Може се трасформисати из транспортног у борбено возило за пола сата.

Опрема и нови софтвер „Палантинов“ омогућава пријем и интегрисање информација из различитих објеката за електронско ратовање и радио обавештајне службе и њихов пренос на више локација.

© SputnikРуски систем за електронско ометање „Палантин“
Један од најефикаснијих система за електронско ратовање биће инсталиран на југу Русије - Sputnik Србија
Руски систем за електронско ометање „Палантин“

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала