Страже на Сињајевини остају

Пратите нас
Бранитељи Сињајевине поручили су да неће оставити планину без страже, иако су се у суботу, после 50 дана и ноћи проведених у рејону Маргите, вратили кућама.

Они истичу да су се људи смрзавали данима и ноћима на дебелом минусу, али да је вредeло.

„Завршен је први део битке и сада можемо да идемо кући спокојни и срећни јер смо одбранили планину и оставили је нетакнуту, незатровану и неуништену муницијом испаљеном из минобацача. Ипак, да не би било неких изненађења, наше страже ће остати у селима у подножју, а ми ћемо се, ако за тим буде потребе, поново овде окупити“, рекла је Милева Гара Јовановић, једна од бранитељки Сињајевине.

Она је навела да сада, када су коначно дочекали да им саопште да Сињајевина неће бити војни полигон, они могу само да понове да су спремни животе да дају за ову планину и да се надају да су сви схватили озбиљност тога, пренеле су „Вијести“.

Одлука да напусте место на ком су од 16. октобра чували планину од уништавања бојевом муницијом, донета је након што је нова министарка одбране Оливера Ињац поручила да на Сињајевини неће бити војних вежби.

Најавила је да ће ускоро одговорити и на питање у вези са тим што ће бити са великом војном вежбом која је наводно планирана управо на Сињајевини од 17. маја до 2. јуна 2021.

Овим поводом огласио се и дојучерашњи министар одбране Предраг Бошковић, који је у данима од када траје „битка за Сињајевину“ понављао да ће војна вежба на тој планини бити одржана када се за то стекну услови.

Он је став министарке Ињац назвао популистичким.

„Став нове министарке одбране да на Сињајевини неће бити војних вежби на фону је популистичког наратива којим се, уосталом обилато служи и сам премијер“, саопштио је Бошковић, посланик и члан Председништва ДПС-а, уз питање где ће бити полигон на којем ће Војска Црне Горе вежбати и одржавати борбену готовост.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала