Бурна ноћ за путнике „Аерофлота“: Лажна узбуна о минирању авиона из Москве у Њујорк /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаАвион Ејрбас А320 компаније "Аерофлот" полеће са аеродрома "Шереметјево" у Москви
Авион Ејрбас А320 компаније Аерофлот полеће са аеродрома Шереметјево у Москви - Sputnik Србија
Пратите нас
Путници лета „Аерофлота“ из Њујорка у Москву полетели су након приближно седам сати чекања на аеродрому „Џон Кенеди“ пошто је обављена темељна провера авиона, изјавила је портпаролка авио-компаније Јулија Спивакова. Лет је одложен услед саопштења о „минирању“ авиона који је долетео из главног града Русије.

Аеродромска управа Њујорка потврдила је да нису пронађени опасни предмети током провере авиона руске авио-компаније на њујоршком аеродрому.

Како су Спутњику саопштили очевици, неколико пута је одложено укрцавање на лет које је било планирано за 17.40 по локалном времену (23.40 по средњеевропском), а последњи пут за 22.40 по локалном времену, али до најављеног времена није био отворен улаз у авион.

Огорчени путници захтевали су од запослених у компаније да предузму неке мере како би авион полетео или да све путнике пошаљу у хотел. На аеродрому су активно разговарали о вестима из медија, најпре уз узбуну ─ о претњи у авиону, а затим са олакшањем када су се појавиле информације да у њему нису пронађени страни предмети.

​Запослени у „Аерофлоту“ делили су ваучере за аеродромске ресторане, што је мало смирило путнике. Према подацима телевизије „Фокс њуз“, у авиону је било око 250 људи.

Саобраћајна полиција је раније добила саопштење о „минирању“ авиона који је долетео из Москве. Авион је проверен након искрцавања путника и информације о претњи нису потврђене.

Порчитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала