Још једна блистава јесен у „Љутице Богдана“

© AP Photo / Darko VojinovicУтакмица Црвена звезда Гент у Београду
Утакмица Црвена звезда Гент у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалери Црвене звезде пети пут заредом крунисани су као јесењи шампиони Суперлиге Србије.

Изабраници Дејана Станковића тријумфом у Ужицу против Златибора обезбедили су мирну зиму у Љутице Богдана.

Утакмица Црвена звезда Гент у Београду - Sputnik Србија
Звезда минималцем до јесење титуле, киша голова у Инђији и Лучанима

У претходна три случаја црвено-бели успевали су да одрже предност стечену у односу на главног ривала Партизан, а да ли ће и овога пута видећемо на пролеће.

Једини пут да када нису успели било је у сезони 2016/2017 када је Звезда на „Крову“ против Вождовца испустила бодове, а потом и прво место „вечитом“ противнику.

Актуелни шампион Србије иза себе јесен из снова обезбедивши пролеће у Европи, а потом и прво место пред зимску паузу.

​Оба такмичења још нису завршена, црвено-белима остало је још да одиграју по меч у Европи и два у Србији, а скор победа, ремија и пораза је изузетан – 18/3/1.

Једини пораз уследио је од Хофенхајма у Немачкој, који је узео и бод на „Маракани“, а преостала два ремија остварена су против Јавора и Партизана.

Управо је меч са црно-белима једина мрља изабраника Дејана Станковића у овом периоду.

Претходних сезона Звезда је увек у децембру осигуравала јесењу титулу, а тако је било и ове. Пре годину дана славило се 15. децембра, 2018. 2.12, а 2017. и 2016. десети 12. био је резервисан за бакљаду.

​Најупечатљивија утакмица првог дела сезоне била је против Слована из Либереца. Екипа из Љутице Богдана меч је дочекала после ремија са Партизаном и Јавором, као и пораза од Хофенхајма.

Налазили су се црвено-бели у слабој серији резултата и из ове перспективе тај 29.10. може да се сматра прекретницом. Либерец је дошао пун самопоуздања славивши против Гента у првом колу, међутим су се провели као „боси по трњу“.

Пет голова постигла је Црвена звезда и тиме је најавила знатно боље партије у наставку године. Уследила је серија од седам победа заредом у свим такмичењима која је прекинута утакмицом против Хофенхајма (0:0).

Звезди је до краја првог дела остало да одигра још три меча (Либерец, Бачка, Металац) и с обзиром у каквој се форми налази, требало би да у добром расположењу оконча 2020.

► Звездин историјски резултат на УЕФА листи

► „Делије“ одале почаст Марку Ивковићу против Хофенхајма /фото/

► Звезда нулом у Београду до пролећа у Европи /фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала