Лукашенко описао демократску шему расподеле овлашћења у земљи

© Фото : POOL / Уђи у базу фотографијаПредседник Белорусије Александар Лукашенко
Председник Белорусије Александар Лукашенко - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко изјавио је да ће земља прерасподелити овлашћења између грана власти, али да ће онима који добију додатна овлашћења бити додата и одговорност, а такође је описао и демократску шему те расподеле.

„Сви инсистирају на томе да је неопходна прерасподела овлашћења. Увек сам додавао: ми ћемо прерасподелити овлашћења, додати неком нешто, али ће на оне који добију та додатна овлашћења прећи и одговорност“, рекиао је Лукашенко, преноси новинска агенција Белта.

Такође је дао своју визију расподеле овлашћења.

„У датом случају ево најдемократскије шеме, у свим демократским државама управо је тако: увела влада, парламент се сложио – ако је то закон, шеф државе га потписује или одбија ако се нарушавају принципи које је установила Белоруска народна скупштина. У наредних пет година основни принципи функционисања наше државе биће успостављени овим народним конгресом“, објаснио је Лукашенко.

Он је додао да је то „апсолутно транспарентна, лепа, демократска шема“.

Лукашенко је и раније говорио да се ради на трећој верзији обновљеног Устава и да је спреман да преда своја овлашћења након усвајања Устава на референдуму.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала