Минск: Полиција блокирала излазе учесницима „марша пензионера“ /видео/

© Sputnik / Viktor TolochkoПротести пензионера у Минску
Протести пензионера у Минску - Sputnik Србија
Пратите нас
Белоруска полиција блокирала је учесницима „марша прензионера“ излаз са Трга Јакуба Коласа у Минску, на којем се окупљају ради учешћа у масовној акцији протеста, преноси дописник Спутњика.

Према његовим речима, до сада се на том тргу, који је раније био крајње одредиште руте ових демонстраната, окупило на десетине људи.

Пристигли су и полицијски минибусеви и неколико градских аутобуса које периодично користи полиција за превоз припадника специјалних снага до места одржавања неодобрених акција. Они су блокирали излазе „маршу пензионера“.

Учесници опозиционе акције на то одговарају кретањем по тргу у мањим групама и узвикују „Ми шетамо“. Истовремено, снаге безбедности их позивају да се разиђу али људи на то не реагују.

Пензионери се иначе традиционално окупљају понедељком на Тргу независности у центру Минска, одакле започиње њихова протестна шетња истоименом авенијом. Поворка иначе иде пешачким делом авеније кроз Трг Октјабрска и Трг победе до Трга Јакуба Коласа.

Масовни протести опозиције почели су у Белорусији 9. августа, након председничких избора. Према подацима Централне изборне комисије, на изборима је победио актуелни председник Александар Лукашенко са 80,1 одсто освојених гласова. Опозиција није признала резултате избора и сматра да је победила Светлана Тихановска.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала