Србија добија ривале у трци за Катар, Косово* прави проблеме за УЕФА

© AP Photo / Darko VojinovicДушан Тадић слави постизање гола у утакмици против Украјине
Душан Тадић слави постизање гола у утакмици против Украјине - Sputnik Србија
Пратите нас
Фудбалска репрезентација Србије ће на жребу заказаном за понедељак од 18.00 добити противнике у квалификацијама за Светско првенство у Катару 2022. године.

Жреб ће бити одржан у Цириху, а Србија се налази у другом шеширу.

Одређивање ривала ће бити полудириговано, УЕФА је одлучила да поједине репрезентације неће моћи да се састану због политичких разлога.

Највећи проблем предстаља селекција која представља територију Косова и Метохије, под заставом самопроглашене државе, која неће моћи да буде у групама са Србијом, Русијом, те Босном и Херцеговином.

УЕФА је имала и други критеријум, према временским условима, тако да у истој групи неће моћи да буду Белорусија, Естонија, Фарска Острва, Финска, Исланд, Летонија, Литванија, Норвешка, Русија и Украјина.

Десет победника квалификационих група ће се пласирати директно на Светско првенство, десет другопласираних и две екипе из Лиге нација ће играти додатне квалификације, са три групе од по четири екипе, те полуфиналима и финалима сваке групе.

У првом шеширу се налазе Белгија, Француска, Енглеска, Португал, Шпанија, Хрватска, Италија, Данска, Немачка и Холандија.

У другом шеширу су Србија, Швајцарска, Пољска, Шведска, Велс, Аустрија, Украјина, Турска, Словачка и Румунија.

​Трећи шешир чине Русија, Мађарска, Република Ирска, Чешка, Норвешка, Северна Ирска, Шкотска, Исланд, Грчка и Финска, док су у четврти шешир смештене Босна и Херцеговина, Словенија, Северна Македонија, Црна Гора, Албанија, Бугарска, Белорусија, Израел, Грузија и Луксембург.

У петом шеширу су Кипар, Јерменија, Фарска Острва, Азербејџан, Естонија, Косово*, Казахстан, Литванија, Летонија и Андора, а у шестом Молдавија, Малта, Лихтенштајн, Гибралтар и Сан Марино.

► Србин из дијаспоре, а игра фудбал? Смеши му се дрес Звезде

► Лоша вест из УЕФА – клубови из Србије иду у „трећу лигу“

► Тријумф Србије над Русијом, обезбеђен опстанак у Б Лиги нација /видео, фото/

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала