Шта Тирана смера за југ Србије? /видео/

Свет са Спутњиком
Свет са Спутњиком - Sputnik Србија
Пратите нас
Тирана је скинула рукавице и отворено кренула у акцију заштите интереса косовских, али и Албанаца са југа Србије. Албански парламент је, очигледно у жељи да помогне хашким оптуженицима за злочине ОВК, формирао је комисију за испитивање навода швајцарског сенатора Дика Мартија.

Гент Цакај, албански министар спољних послова, иначе косовски Албанац, открио је да Тирана предузима дипломатску акцију забринута за положај Албанаца из твз. Прешевске долине. А шта мисли о Космету показао је изјавом да је Дреница срце Албаније. На истој линији су и нови споразуми Тиране и Приштине о билатералној сарадњи, као и споразум са представницима Албанаца из такозване Прешевске долине.

Зашто се поново отвара питање југа Србије и шта за ту смера Тирана?  Има ли Београд одговор на нове албанске иницијативе? Каква је у том светлу судбина дијалога?

На ова питања у емисији "Свет са Спутњиком"  говоре бивши вицепремијер Србије Небојша Човић и Зоран Станковић, председник Координационог тела за Прешево, Бујановац и Медвеђу.

Емисију уређује и води Татјана Трикић.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала