Весић: Џеј заслужује да почива међу заслужним грађанима

© Фото : screenshot/youtube/Fm Sound ProductionПевач Џеј Рамадановски
Певач Џеј Рамадановски - Sputnik Србија
Пратите нас
Скупштина града Београда добила је предлог ромских удружења да Џеј Рамадановски буде сахрањен у Алеји заслужних грађана, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић и додао да Џеј заслужује да почива међу заслужним грађанима Београда.

Весић је навео да се таква част заслужује успешном професионалном каријером, научним радом, али и уметничким делом.

"Џеј је за живота постао неко чије су песме слушали и они који нису волели музику коју је он певао. Био је добри дух Београда, није био савршен као што није нико од нас, али је био шмекер. Једноставно, Џеј. Колико је био велики најбоље показује осећај који смо сви имали када смо сазнали да је умро. И ми који смо га лично познавали, и они који су га знали само кроз песме. Осетили смо као да смо изгубили члана породице", рекао је Весић.

Он се осврнуо на наводе песника Танасија Младеновића да мртви имају право на живот, и истакао да је Џеј себи за живота обезбедио вечни живот кроз песме које ће се певати док нас Срба и Београда буде било.

Весић је додао и да ће предложити да Џеј добије обележје у Панчићевом парку на Дорћолу, поред Скендербегове улице где је одрастао.

Он је подсетио да би неко добио обележје или улицу, према одлукама Скупштине града Београда, мора да прође три године од смрти.

"Ја ћу дати предлог, па имамо три године да наши уметници размисле како да се Џеја најбоље сећамо", закључио је Весић, преноси Танјуг.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала