Сага о мистериозним монолитима се наставља: Један близу светилишта, други златне боје /видео, фото/

© Фото : james guapacho/twitterМонолит у Колумбији
Монолит у Колумбији - Sputnik Србија
Пратите нас
После Румуније, САД, Енглеске и Холандије, сага о „мистериозним монолитима“ наставља се и овог пута обухвата Шпанију и Колумбију. Две нове конструкције у форми обелиска никле су данас а још увек нема јасних објашњења високих металних конструкција, иако неки покушавају да се промовишу преко њих.

Један обелиск примећен је у близини древних рушевина цркве Сантјаго изван Ајлона у Сеговији, у централној Шпанији.

Углађена метална конструкција висока три метра има запањујућу сличност са онима које су се необјашњиво појавиле и нестајале у земљама широм света у последњих неколико недеља.

Будући да се најновије откриће налази у близини древних рушевина, неколико медија известило је да је градоначелник Ејона упутио апел становницима да се уздрже од посете монолиту.

Међутим, Марија Хесус Санчез порекла је да је локално градско веће издало такво обавештење, наводи лист „Аделантадо“.

Она каже да је видела монолит и описала га као рудиментарну структуру. Три метална лима која су га формирала наводно су се неколико пута срушила.

Златни монолит откривен у Колумбији

Још један монолит, овог пута златни, појавио се у колумбијском департману Кундинамарка, известио је Њузвик позивајући се на извештаје локалних медија.

Видео-снимци и фотографије појавили су се на друштвеним мрежама, приказујући мистериозну металну конструкцију која стоји у пољу близу реке.

Аутор видеа позвао је људе да виде монолит „пре него што буде прекривен графитима или почну да га походе теоретичари завере“.

Друга особа која је направила неколико фотографија каже да се овај монолит разликује од оних који су се раније појавили у Европи и САД.

Монолити долазе

Феномен монолита кружи по интернету од појаве првог, и то у удаљеном делу Јуте 18. новембра, који је касније нестао. Очевици су тврдили да је група момака монолит разбила и однела делове.

​Сличан објекат се касније појавио у северној Румунији 27. новембра, на брду Батка доамнеј, у граду Пјатра Њамц, и то окренут према Светој планини.

Међутим, овај објекат наводно није био тако углачан и софистициран као први, а такође је нестао.

Дан касније, 2. децембра, на планини у Калифорнији примећена је још једна структура истог типа.

Конструкција се разликовала од претходне по томе што није била причвршћена за земљу и могла је бити срушена. Монолит је убрзо уклоњен и замењен крстом, наводе медији.

Четвртог  децембра откривен је монолит од око три метра, који је стајао испод надстрешнице у једном центру у Лас Вегасу.

Недеља је била посебно плодоноснма у „појави монолита“, јер је Холандија дала свој допринос хистерији обелиска. Смештен у природном резервату у близини Одехорна, објекат за разлику од претходно пронађених монолита, није био сјајан.

Истог дана, на острву Вајт на јужној обали Енглеске у Великој Британији група шетача паса пронашла је још један монолит, висок око три метра и изузетно рефлектујући.

Мноштво теорија завере покренуле су спекулације о пореклу структура.

Неки људи су веровали да су први монолити део маркетиншке кампање или рекламне акције, док други имају далекосежније идеје о објектима које постављају ванземаљци. Мала заједница „каскадерских уметника“ такође је тражила славу преко  америчке скулптуре.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала