Бајден одлучио ко ће бити на челу Пентагона

© AFP 2023 / Saul Loeb Пентагон
Пентагон - Sputnik Србија
Пратите нас
Новоизабрани председник САД Џо Бајден именоваће пензионисаног генерала војске, Лојда Џеј Остина, за будућег министра одбране.

Пензионисани генерал Остин, који је командовао трупама САД на Блиском истоку под председником Бараком Обамом, био би први Афроамериканац на овој позицији.

Овај избор је у извесном смислу изненађење, јер је до сада као најозбиљнији кандидат за ову позицију важила Мишел Флерној, ветеранка Пентагона, која би била прва жена на челу Министарства одбране, преносе Независне.

Џо Бајден који на дужност ступа 20. јануара изабрао је и чланове свог здравственог тима који ће преводити администрацију у борби с корона вирусом, калифорнијског државног тужиоца Ксавијера Бесеру за свог здравственог секретара и стручњака за заразне болести др Рошел Валенски, да предводи Центар за контролу и превенцију болести (ЦДЦ).

Раније је др Ентони Фаучи, дугогодишњи директор Националног института за алергије и заразне болести, позван је да преузме дужност Бајденовог главног медицинског саветника, наводи агенција Ројтерс.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала