Српски тимови би могли у борбу са Барселоном за место у „трећој лиги“

CC0 / Unsplash / Барселона, стадион Камп Ноу
Барселона, стадион Камп Ноу - Sputnik Србија
Пратите нас
Катастрофална сезона за фудбалере Барселоне је на површину избацила идеју која је досад могла да се сматра потпуном лудошћу.

Каталонски гигант, који се налази у великим финансијским проблемима, после десет одиграних мечева у домаћем шампионату налази се тек на деветом месту.

двоструки стандарди УЕФА  - Sputnik Србија
Лоша вест из УЕФА – клубови из Србије иду у „трећу лигу“

Екипа тренера Роналда Кумана је уписала по четири победе и пораза, те два ремија и из десет утакмица има свега 14 бодова.

Иако се још није стигло ни до половине сезоне, у шпанским медијима су се појавиле спекулације у вези са могућим исходом такмичарске године по Барселону.

Наиме, ако настави оваквим ритмом, Барса не само да неће моћи да се укључи у борбу за трофеј, већ ће у наредној сезони играти у "трећој лиги" европског фудбала - Лиги конференција.

Ново такмичење под окриљем УЕФА, поред Лиге шампиона и Лиге Европе, стартоваће следеће године, а у квалификацијама ће учествовати шестопласирана екипа из шпанске Лиге 1.

То значи да би потенцијално противник некоме од српских кандидата за учешће у Лиги конференција могла да буде управо Барселона, што је и даље равно немогућем, али је опција која не може да се отпише.

Подсетимо, Србија ће имати једног представника у квалификацијама за Лигу шампиона, првака државе, док ће остале екипе које изборе место у Европи покушати да се пласирају у "трећу лигу" европског фудбала.

Према актуелним правилима и позицијама на УЕФА листи коефицијената, где се Србија налази на 16. месту, у другу рунду квалификација ће освајач Купа Србије и вицешампион, као и трећепласирана екипа на табели.

► Сергеј је газда Лација, Живковић и Тадић прецизни са пенала, Рајковић зачарао мрежу Ремса /видео/

► Звезда минималцем до јесење титуле, киша голова у Инђији и Лучанима

► Лоша вест из УЕФА – клубови из Србије иду у „трећу лигу“

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала