Лавров: Односима Москве и Берлина потребно ресетовање

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Односима Москве и Берлина потребно је ресетовање, раст прекограничних претњи захтева дијалог између земаља, а не форсирање конфронтације, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров током састанка са делегацијом странке Алтернатива за Немачку у Москви.
„Русија и Немачка имају много проблема према којима заузимамо различите ставове, понекад и супротне, али у савременом свету то је природна ствар, а ситуација, пре свега раст прекограничних претњи које су заједничке за читаво човечанство, управо захтевају дијалог, потрагу за равнотежом интереса, а не подстицање конфронтације, не покушавање да се омета дијалог“, рекао је Лавров.

Он је приметио да је долазак немачких политичара у Русију добра прилика за наставак таквог дијалога и тражење додатних додирних тачака.

„Веома ценимо ваш допринос одржавању наших односа које треба поново размотрити, а можда и то што се данас назива ресетовање“, нагласио је руски министар.

Како је навео, Много у односима Москве и Берлина накупило се много озбиљних проблема који настављају да се множе.  

„У том смислу, дијалог на свим нивоима – међувладином, међупарламентарном, међудруштвеном – у овој фази поприма посебан значај“, додао је Лавров.

Такође је навео да је Москва изненађена покушајима Берлина да спречи посету немачких посланика Русији.

„Искрено признајем, покушаји званичног Берлина да спречи ваше путовање изазвали су поприлично изненађење. Покушаји стварања препрека, стварања техничких и протоколарних потешкоћа. Посебно сам био изненађен хистеричном унутрашњом дискусијом која се покренула о вашем путовању“, рекао је Лавров на састанку са члановима Бундестага.

Делегација партије Алтернатива за Немачку стигла је у Москву на позив Државне думе Русије.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала