Нико неће бити натеран, али они који одбију вакцинацију могу бити лишени одређених слобода

© Фото : Alexandros Michailidis / SOOCМедицинска сестра у ковид болници
Медицинска сестра у ковид болници - Sputnik Србија
Пратите нас
Нико неће бити приморан да прими вакцину против ковида 19, али људи који одбију да се вакцинишу могу бити лишени одређених слобода, упозорила је канадска министарка здравља Кристина Елиот.

Она је признала да ће вакцинација бити добровољна, али је охрабрила „све који то могу - да се вакцинишу“, напомињући да ће за они који одустану можда бити последица.

Можда ће постојати нека ограничења при путовањима или друга ограничења услед невакцинисања, али та одлука ће бити на особи која је доноси на основу онога што јој је важније.

Ова изјава дата је у понедељак као одговор на питање новинара о томе могу ли школе, предузећа и друге институције тражити од људи доказ о вакцинацији.

Премијер Онтарија Даг Форд одговорио је да би било незаконито „присиљавати сваког појединца да се вакцинише“, али чини се да накнадне напомене министарке Елиот сугеришу да би се влада могла ослонити на тактику принуде да би постигла „добровољни“ пристанака на вакцинацију.

Коментари министарке здравља долазе усред растућег страха да би програми масовне вакцинације широм света могли да успоставе неку врсту здравственог „пасоша“ који би могао да се користи за ограничавање путовања и других активности, преноси РТ.

Премијер Канаде Џастин Трудо објавио је у понедељак да би, чекајући одобрење здравствених власти, Канада могла да почне да прима дозе вакцине „Фајзер/Бионтек“ већ следеће недеље. Очекује се да ће Канада добити до 249.000 доза лека до краја децембра.

У уторак је Уједињено Краљевство прво на свету почело вакцинисање вакцинама „Фајзер/Бионтек“. Влада Велике Британије истакла је да не планира да изда било какву врсту идентификације која би могла да се користи за дискриминацију оних који нису примили вакцину.

Прочитајте и:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала