Нови напад на Србе повратнике на Косову и Метохији

Пратите нас
У селу Дубрава код Истока на Косову и Метохији непознато лице провалило је у кућу повратника Радоја Пумпаловића и ножем насрнуло на њега.

У саопштењу Министарства за заједнице и повратак наводи се да се напад догодио у понедељак у поподневним сатима и да је провалник тражио новац од Пумпаловића, те да му је, увидевши да нема новац, после краће препирке украо мобилни телефон и нестао у непознатом правцу.

Након напада, Пумпаловић је обавестио своје комшије рођаке и полицију, која је од њега узела изјаву и покренула истрагу.

Представници Министарства за заједнице и повратак обишли су данас породицу Пумпаловића, али их нису затекли код куће, а по речима комшија, Радоје је напустио село и отишао у Београд код деце.

Поводом новог напада на Србе повратнике на КиМ, министар за заједнице и повратак, Далибор Јевтић рекао је да сваки безбедносни инцидент усмерен према повратницима и њиховој имовини мора бити третиран са посебном пажњом и разрешен у најкраћем року од стране надлежних органа.

„Повратници представљају најрањивију групу становника којима је потребна институционална заштита због учесталих напада на њих“, рекао је Јевтић.

Радоје Пумпаловић у селу Дубрава код Истока живи са својом супругом Десанком, која у моменту напада није била код куће.

Како преноси Танјуг, ово није био први напад на Пумпаловиће и њихову имовину.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала