Председник Јерменије затражио помоћ од Путина

© Sputnik / Дејан СимићАрмен Саркисијан
Армен Саркисијан - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Јерменије Армен Саркисјан упутио је писмо руском председнику Владимиру Путину са молбом да подржи процес демаркације границе између Јерменије и Азербејџана како би се избегле могуће тензије између Бакуа и Јеревана.
„Председник Јерменије је истакао да, нажалост, и даље постоји потенцијална опасност од нових спорова између страна у вези са питањем демаркације. Узимајући у обзир изузетан значај и актуелност питања, председник Саркисјан се обратио председнику Русије са молбом да помогне у окончању процеса разграничавања између Јерменије и Азербејџана, како би се искључили напетост и негативан развој догађаја у будућности“, наводи се у саопштењу прес-службе јерменског председника.

Подсетимо, лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Руски мировњаци надгледају поштовање примирја. Изјава предвиђа потпуни прекид војних дејстава, размену заробљеника и тела погинулих. Јерменија је вратила Азербејџану Келбаџарски, Лачински и Агдамски регион.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала