Јереван: Протести против премијера са сатовима и парфемима /видео/

© Sputnik / Asatur YesayantsДемонстрације у Јеревану
Демонстрације у Јеревану - Sputnik Србија
Пратите нас
Једна од акција протеста на којем су учесници захтевали оставку јерменског премијера Никола Пашињана одржана је испред здраде Службе националне безбедности Јерменије. Демонстранти су са собом понели сатове и парфеме, тврдећи да је премијера више бринуо губитак тих ствари него „капитулација“ Карабаха.

Око двадесетак особа је блокирало улицу Налбандјана у близини зграде Службе националне безбедности. Полиција је учесницима акције дала 10 минута да деблокирају улицу.

У акцији су учествовали бивши посланици Републиканске партије Јерменије Арман Сагатељан, Мигран погосјан, активисти Нарек Маљан и Нарек Самсоњан, адвокат Рубен Меликјан и бивши саветник лидера Карабаха Тиграм Абрамјан. По истеку датог времена учесници су напустили коловоз и започели марш у други део града.

Демонстранти су тренутно окупљени испред зграде Државног тужилаштва у Јеревану.

„У Јерменији постоје један званичник који може правним путем да стави тачку на издају – то је главни тужилац. Он може да покрене кривични поступак према члану о мешању у правосуђе, да донесе одлуку о хапшењу Никола Пашињана и све ће бити готово“, рекао је новинарима један од учесника акције протеста, адвокат Тигран Атанесјан.

Према његовим речима, у Јерменији постоје тужиоци и читава одељења у тужилаштву, која не испуњавају премијерова наређења.

Истовремено, Спутњик Јерменије преноси да је кандидат на положај јерменског премијера, представник опозиционе странке Дашнакцутјун Гегам Манукјан приведен због одржавања акције непослушности.

Раније, током акције непослушности, опозициони активисти блокирали су кретање возова на метро станици „Горцаранајин“, паралишући рад подземног саобраћаја. Међутим, касније је јављено да је настављен рад јереванског метроа.

Подсетимо, данас се сличне акције одржавају у различитим деловима јерменске престонице.

Демонстранти су претходно дали ултиматум премијеру, захтевајући да оде са власти до 12 сати 8. децембра. Уколико то не учини, опозиционари су обећали да ће започети акције грађанске непослушности широм Јерменије.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала