Руска лекарка: Најмање две недеље пре вакцинације не треба конзумирати алкохол

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаМедицинска сестра даје пацијенту вакцину против вируса корона Спутњик Ве (Спутник V)
Медицинска сестра даје пацијенту вакцину против вируса корона Спутњик Ве (Спутник V)  - Sputnik Србија
Пратите нас
Главни санитарни лекар Русије и директорка Савезне службе за фитосанитарни надзор (Роспотребнадзор) Ана Попова изјавила је да алкохол не треба конзумирати најмање две недеље пре и 42 дана након вакцинације против вируса корона.
„Најмање две недеље пре имунизације, апсолутно је неопходно престати са узимањем (алкохола). Развој имунитета је 21 дан између две инјекције и још 21 дан након инјекције – 42 дана“, рекла је Попова на радију „Комсомољска правда“.

Она је истакла да је 42 дана од прве инјекције период формирања имунитета и да током тог периода треба бринути о себи.

Она је објаснила да употреба алкохола доводи до напетости целокупног система за детоксикацију тела, што доводи до смањења формирања имунитета.

„Ако желимо да будемо здрави и добијемо заштитну реакцију, морамо да пружимо организму могућност да га формира. Према томе, ни пре, ни после, ни током. Једноставно никада и никако. Ако то узрокује такав проблем... мислим да би требало да се поразговара са специјалистом“, додала је Попова.

Према њеним речима, вакцине против вируса корона требало би да дају имунитет на најмање шест месеци.

Попова је подсетила и да је у Русији почела вакцинација против вируса корона великих размера и да је све спремно за њено спровођење.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала