Пакистан: Руска вакцина на ужој листи приоритета

© Фото : РФПИ и Центр имени Гамалеи / Уђи у базу фотографијаВакцина против вируса корона Институа "Гамалеја"
Вакцина против вируса корона Институа Гамалеја - Sputnik Србија
Пратите нас
Пакистан води преговоре са Русијом и Кином о куповини вакцина против вируса корона, изјавио је специјални помоћник премијер за питања здравства Фејсал Султан.
„Преговарамо са Русијом, Кином и неким другим земљама о куповини вакцине против ковида 19 након сужањава нашег списка приоритета“, рекао је он.

Према речима Султана, Пакистан ће добити вакцину у периоду између јануара и марта следеће године, а први ће бити вакцинисани здравстени радници и старији људи.

„Још увек ништа није дефинитивно, међутим могу да кажем да морамо да се ослонимо на више извора. Купићемо вакцину тек након што се докаже њена ефикасност и безбедност“, изјавио је он, а преноси „Експрес трибун“.

Раније је Исламабад издвојио 150 милиона долара као део износа за куповину вакцине.

Потпредседница руске владе Татјана Голикова - Sputnik Србија
Руска влада: Вакцина „Спутњик Ве“ и „ЕпиВакКорона“ високо ефикасне и сигурне

Према навођењу телевизије „АРИ њуз“ која се позива на сопствени извор, претходно је амбасада Русије у Исламабаду предала пакистанском Министарству иностраних послова писмо са предлогом за продају руске вакцине „Спутњик Ве“ и подацима о клиничким испитивањима и испитивањима вакцине. Са своје стране, Министарство је саопштило о том предлпогу Националној здравственој служби.

Према последњим подацима пакистанског Министарства здравља, у земљи је забележено преко 420 хиљада случајева оболелих од короне, оздравило је више од 356 хиљада људи, а 8.300 особа је преминуло.

Подсетимо, вакцина „Спутњик Ве“ коју производи Научно-истраживачки институт „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције добила је 11. августа потврду о регистрацији од Министарства здравља Русије, поставши тако прва регистрована вакцина против вируса корона на свету. 

Русија има још једну регистровану вакцину „ЕпиВакКорона“ центра „Вектор“, а у припреми је и трећа.

Прочитајте још:

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала