Виртус је Ђорђевићу скувао горки болоњез сос – са четири састојка

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаТренер Виртуса из Болоње Александар Саша Ђорђевић
Тренер Виртуса из Болоње Александар Саша Ђорђевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Прослављени српски кошаркаш и бивши селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић после нешто више од годину и по дана напустио је Виртус из Болоње.

Александар Ђорђевић је имао одличне резултате у Еврокупу, остварио је седам победа у исто толико мечева, али у домаћем шампионату ствари нису најбоље функционисале.

Тренер Виртуса из Болоње Александар Саша Ђорђевић - Sputnik Србија
Ђорђевић добио отказ у Виртусу!

У Палаканестру, италијанском кошаркашком такмичењу, Виртус је доживео четири пораза у девет одиграних утакмица, а последњи у низу уследио је за викенд.

Љубитељи кошарке, медији и челни људи клуба из Болоње били су веома усхићени поводом меча против Сасарија, пошто је на њему требало да дебитује Марко Белинели.

„Белинели је највеће појачање у Италији у последњих 40 година“, рекао је Ђорђевић на представљању искусног репрезентативца Азура.

Сале је имао поенту – Белинели је у каријери освојио НБА прстен, био најбољи у такмичењу шутирања тројки, играч у ротацији многих тимова у САД...

Ипак, мало пре почетка меча појављују се проблеми. Српски тренер сматрао је да Белинели још није спреман за такмичарски меч, те је одлучио да га остави на клупи.

​Ова информација никако се није свидела, прво Луки Баралдију, спортском директору Виртуса, а потом ни медијима који су „разапели“ Ђорђевића.

Италијанска штампа писала је да је бивши селектор Србије имао жестоку расправу са Баралдијем, те, из ове перспективе, не чуди нервоза српског тренера због које је и искључен против Сасарија.

У деветом минуту Сале Национале реаговао је веома бурно, арбитри то нису хтели да толеришу и удаљили су га са терена.

​Дан касније Виртус из Болоње обратио се јавности саопштењем:

„Виртус се захваљује тренеру и његовом техничком особљу на посвећености и раду“.

Поред Ђорђевића екипу су напустили помоћни тренер Горан Бједов и физиотерапеут Младен Михајловић.

„Незадовољство недавним наступима тима расло је из дана у дан унутар Управног одбора. Тајминг одлуке је чудан, али неколико извора ми је рекло да Ђорђевић свакако не би водио екипу наредне сезоне. Однос између Салета и челних људи био је лош већ дуже време“, написао је Орацио Каучи, искусни италијански новинар и некадашњи инсајдер специјализованог кошаркашког сајта Спортандо.

Лош однос између тренера и управе + изостављање Белинелија из тима + искључење + четврти пораз у девет утакмица = отказ. Просто је.

Мало после раскида уговора огласио се и српски кошаркаш, уједно и члан Виртуса, Стефан Марковић.

„Када људи који не знају кошарку доносе одлуке“, написао је Пефи на Инстаграм сторију.

Марковић и Теодосић понуду Виртуса прихватили су пре свега због Ђорђевића и њихов останак у клубу сада је под знаком питања.

Свима је познато да рад са Салетом није лак, највише због његовог имена и  темперамента, али чињеница је и да је Виртусу донео први европски трофеј после десет година (ФИБА Лига шампиона).

Теодосић јесте потписао огроман уговор, али исти тај је могао да добије и у било ком другом европском гиганту када се враћао у Европе из НБА.

То није урадио због Ђорђевића. 

​Српски тренер много је доносио, али, руку на срце, и односио. Ово није први пут да добија отказ због неслагања са управом, пошто је исто било у Бајерну и Панатинаикосу.

„Морате да будете сигурни да немате суперстара за тренера, већ неког ко ће поистоветити са људима у клубу, играчима...“, рекао је Ули Хенес, председник Бавараца, након што је Ђорђевићу дао отказ.

Сале јесте суперстар и изгледа да то људи из управа са којима је до сада радио нису знали како да контролишу.

На крају поставља се питање – да ли неко може да „истрпи“ Ђорђевића?

​► Марковић бурно реаговао због отказа Ђорђевићу

► Јокић тренера псовао на српском због луцидног Аргентинца

► Научио је Америку шта значи „тројка“, вратио се у Србију и завладао кошарком на Јадрану

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала