Због Зума под нож: Виртуелни састанци довели до забрињавајућег тренда

© Depositphotos.com / IgorTishenkoРад од куће
Рад од куће - Sputnik Србија
Пратите нас
Глобална епидемија натерала нас је на повлачење у наше домове, у којима сада радимо, живимо и проводимо већину времена. То је довело и до тога да људи проводе више времена на виртуелним платформама, које омогућују визуелни контакт уживо.

И док су нам с једне стране Зум и сличне платформе омогућиле да наставимо с друштвеним животом у тој новој стварности, с друге стране снажно су утицале на то како људи сами себе виде.

Због Зума под нож

Аутори истраживања објављеног у прошлом броју часописа „Фејшл пластик срџери енд естетик медисин“ упозоравају да се све више људи одлучује да се подвргне неком естетском захвату како би побољшали своју слику на видео-позивима.

Наиме, сада имају прилику да се свакодневно гледају на видео-позиву и постају свеснији недостатака попут акни, бора или ћелавости. Укратко, све већи ангажман људи на друштвеним мрежама довео је до повећања незадовољства изгледом.

Са селфијима су људи могли лакше да се носе, кажу стручњаци, јер ту је ипак реч о „замрзнутој“ и најчешће обрађеној слици, док на Зуму можемо гледати себе у стварном издању, и то још у покрету.

Због бора које виде на свом лицу током видео-позива људи сами себи делују депресивно и схватају да тако делују и другима, што на крају стварно узрокује депресију и тако настаје зачарани круг, преноси Б 92.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала