Данац набројао 10 највећих разлика између Хрвата и Срба

© PixabayХрватска и Србија
Хрватска и Србија - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
Дански авантуриста и јутјубер Густав Ростед према свом виђењу описао је 10 највећих разлика између Хрвата и Срба.

Овај 28-годишњак који на свом каналу на Јутјубу има 41.000 пратилаца, објављује видео-снимке са својих путовања, а каже да је у последњих седам и по година посетио чак 151 земљу, као и да је већ седам пута био у Хрватској, а више пута посетио је и Србију.

У видео-снимку који је привукао доста пажње прво је рекао да две земље деле много сличности, с обзиром на то да су биле део исте државе, а затим је набројао и 10 разлика између Хрватске и Србије, оградивши се да је то само његово мишљење, које је базирао на опсервацијама током посета двема земљама, преноси Индекс.

1. Србија је већа

Навео је да је Србија већа и има више становника, што је чињеница која се не може оспорити.

2. Србија је мало отворенија

"Срби су пријатељи са свима", говори. Додаје да су Хрвати мало затворенији, али истиче да су и они сјајни кад их упознате. Навео је и да су Хрвати либералнији и толерантнији, док су Срби нешто конзервативнији.

3. Хрватска има бољу фудбалску репрезентацију

"Извините, Срби, имате и ви добар тим...", рекао је те навео да је Хрватска ипак нешто боља, што доказују и бронза са СП-а у Француској те сребро из Русије, а навео је и неколико хрватских играча.

4. Хрватска је у ЕУ, Србија није

Навео је да Србија није ни у НАТО-у, док Хрватска јесте.

5. Срби више воле да се социјализују

Ростед наводи да му се Хрвати чине резервисанији на први поглед, али и додаје да су и они топли кад их упознате. "Једноставно волим људе из обе ове земље."

6. Хрватска је богатија

Наводи да Хрватска има двоструко већи БДП по становнику од Србије.

7. Срби су американизиранији

"Хрвати воле да се шале да је Београд Силиконска долина, јер жене тамо нису природне", говори, али додаје да и даље и у Србији има много лепих жена. "Велике груди и усне популарне су у Србији", додаје.

Истиче да су Хрватице природније и срамежљивије, али и прелепе, због чега их многи воле.

8. Разлике у физичком изгледу

Ростед говори да може да разликује Хрвате и Србе по изгледу, иако ни сам не зна тачно због чега. "Неки кажу да су Срби тамнији и виши, али ја се не слажем с тиме", каже те додаје да су и Хрвати поприлично високи.

9. Алкохол и клубови

"Срби имају бољу ракију, Хрвати боље пиво", каже Ростед. Додаје и да је храна у Србији мало боља, осим морске.

Истиче и да се у хрватским клубовима слуша српска музика, али и наводи да ће ретки Хрвати признати да слушају турбо-фолк.

10. Хрватска је разнолика

У видео-снимку говори о сјајним острвима и обалама у Хрватској, разним дијалектима, али и о менталитету и начину живљења.

Закључио је да земље имају своје разлике, али и додао да обе, које је назвао братске државе, обожава, те воли да их посећује.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала