Двоје добило алергијску реакцију на „Фајзерову" вакцину, британски стручњаци упозоравају

© Sputnik / Nikolay HiznyakВакцине
Вакцине - Sputnik Србија
Пратите нас
Након што су у Великој Британији у уторак грађани примили прве вакцине против вуруса корона објављено је да ће следеће недеље у ту земљу стићи већа количина „Фајзерових" и „Бионтекових" вакцина и наставиће се масовна вакцинација. Али, из Велике Британије стиже и упозорење.

Британска регулаторна агенција за лекове и медицинске производе упозорила је људе који имају или су имали алергијске реакције у прошлости да не треба да приме „Фајзерову" вакцину против ковида 19.

Упозорење је стигло након што је Национална здравствена служба Енглеске потврдила да је двоје запослених који су примили вакцину у уторак, 8. децембра, добило алергијске реакције.

„Ивнинг стандард" је пренео изјаву професора Стивена Повиса, директора Националне здравствене службе у Енглеској.

„Као што је уобичајено за нове вакцине, Регулаторна агенција за лекове и медицинске производе је, из предострожности, саветовала да људи са историјом алергијских реакција не примају ову вакцину након што су две особе са историјом алергијских реакција негативно реаговале. Обоје се сада добро опорављају", казао је Повис.

Велика Британија је у уторак почела са масовном вакцинацијом против корона вируса и прве дозе ће се примарно давати радницима Националне здравствене службе, високо ризичним групама и особама старијим од 80 година.

У међувремену, Управа за храну и лекове у Сједињеним Државама састаће се у четвртак, 10. децембра, како би одлучила да ли ће дистрибуирати „Фајзерове" и „Бионтекове" вакцине.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала