Кривокапић: Јавни сервис Црне Горе што пре вратити грађанима

© AP Photo / Risto BozovicПремијер Црне Горе Здравко Кривокапић
Премијер Црне Горе Здравко Кривокапић - Sputnik Србија
Пратите нас
Новоизабрани црногорски премијер Здравко Кривокапић позвао је Јавни сервис РТЦГ да се, како је навео, што пре врати грађанима, који га и плаћају.

Кривокапић је на свом Твитер налогу написао да РТЦГ три деценије прогони неистомишљенике Демократске партије социјалиста, а да је сада „по налогу те опозиционе странке јавни сервис кренуо у прогон дипломата“.

​Црногорски премијер се огласио након што је новинарка РТЦГ Тамара Никчевић на тој телевизији објавила да је америчка амбасадорка у Подгорици Џуди Рајзинг Рајнке „на приватној вечери пројектовала да ће председник Црне Горе Мило Ђукановић извести тенкове на улице након избора 30. августа“.

Тим поводом реаговала је и америчка амбасада у Подгорици из које су нагласили да су разочарани таквим непрофесионализмом.

​„Неосноване оптужбе против амбасадорке Рајнке изречене јуче на јавном сервису Радио-телевизији Црне Горе јасно указују на потребу за вишим професионалним новинарским стандардима у Црној Гори. Разочаравајуће је видети такав непрофесионализам од стране јавног медијског сервиса који има мандат да информише а не да обмањује јавност“, навели су из Амбасаде.

Подсетимо, синоћ су реаговали и поједини чланови Савета РТЦГ Бојана Јокић и Милан Радовић, ограђујући се од напада Тамаре Никчевић на амбасадорку САД, уз најаву да ће затражити одговорност на идућој седници Савета.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала