Партизан на крилима Томаса до Топ 16 фазе Еврокупа!

© Фото : АБА / КК ПартизанРашон Томас, кошаркаш Партизана
Рашон Томас, кошаркаш Партизана - Sputnik Србија
Пратите нас
Кошаркаши Партизана победом над Бахчешехиром 88:75, у осмом колу Еврокупа, изборили су пласман у Топ 16 фазу другог по рангу европског кошаркашког такмичења.

Изабраници Саша Филиповског одиграли су солидну утакмицу, пуну успона и падова, а на крају су предвођени сјајним Рашоном Томасом успели да сломе отпор турског тима. 

Американац је у последњим минутима погодио неколико важних кошева захваљујући којима је Партизан дошао до недостижне предности. 

Најефикаснији у победничком саставу био је Томас са 18 поена и шест скокова, а пратили су га Коди Милер-Мекинтајер са 17, Јанковић са 12 и Пејџ са 10. 

Поражене је предводио Ерик Грин са 25 поена и шест асистенција. 

Црни-бели нису најбоље ушли утакмицу дозволивши противнику да за четири и по минута постигне 11 поена. Ипак, средином прве четвртине заиграли су боље на оба краја терена и то се одмах одразило на семафор.

Партизан серијом 12:0 преокреће резултат и на петоминутну паузу одлази са осам поена предности – 25:17.

Сличан сценарио видели смо и у другој четвртини. Поново су гости из Турске боље отворили десетоминутни период, а најтрофејнијем српском кошаркашком клубу припао је финиш истог.

Добро је играо Рашон Томас, солидан је био и Раде Загорац, те су црно-бели на полувремену имали +5, 42:37.

​Екипа Саша Филиповског научила је лекцију из прве две деонице тако што су одлично отворили трећу четвртину. Први пут су имали двоцифрену предност (56:46), али исту нису успели да одрже.

Штавише, Бахчешехир се за три минута потпуно вратио у егал и на крају се у последњу деоницу ушло са резултатом 59:58 за домаћина.

У последњем периоду црно-бели успели су да сломе отпор противника који је у једном тренутку чак и повео (71:69). Тада је на сцену ступио центар Вил Мозли који је дигао екипу феноменалним закуцавањем. 

​Потом су уследили кошеви Милер-Мекинтајера и Томаса, на другој страни Ерик Грин се угасио и Партизан заслужено долази до петог тријумфа у Еврокупу. 

Црно-бели у последња два кола играју против Бурга и Венеције, а Топ 16 фаза креће 13. јануара 2021. године. 

​► Случај „Ђорђевић“: Тео запретио, Пефи одбрусио – Сале није могао да оде

► Твит је збунио Србију – Мицић још неће у НБА, али га и тамо чека нови дрес плаве боје

► Леброн је хтео Луку, али је Лука изабрао Џордана

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала