Руски лекари поставили додатне медицинске пунктове у Карабаху /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПољска болница руских мировних снага у Нагорно-Карабаху
Пољска болница руских мировних снага у Нагорно-Карабаху - Sputnik Србија
Пратите нас
Здравствени радници Министарства одбране Русије подигли су додатне медицинске пунктове у Нагорно-Карабаху, у последња 24 часа више од 35 пацијената добило је помоћ, наводи се у саопштењу Министарства.
„Војни лекари су, да би пружили примарну здравствену помоћ, распоредили додатне медицинске пунктове у насељима Степанакерт, Хоџали и на осматрачници руских мировних снага у Лачинском коридору“, прецизира Министарство.

Напомиње се да на медицинским пунктовима раде лекари различитих специјалности, као и специјалисти психолошке службе.

„Током претходног дана руски војни лекари медицинске јединице за посебне намене пружили су помоћ више од 39 пацијената Нагорно-Карабаха, укључујући петоро деце“, додаје се у саопштењу.

Медицински пунктови опремљени су савременом опремом и имају могућност изршавања прегледа и примарне дијагностике пацијената на лицу места, наглашава се у саопштењу.

Лидери Русије, Азербејџана и Јерменије, Владимир Путин, Илхам Алијев и Никол Пашињан, потписали су 10. новембра заједничку изјаву о потпуном прекиду борбених дејстава у Нагорно-Карабаху. Како се наводи у изјави, један део региона прелази под контролу Азербејџана, стране ће разменити заробљенике, а руске мировне снаге биће распоређене дуж контакт линије и дуж Лачинског коридора који повезује Карабах са Јерменијом. Документ потписан 10. новембра представља четврти покушај постизања стабилне деескалације. Претходна три била су неуспешна.  

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала