Скандал у Црној Гори: Новинарка јавног сервиса се обрушила на америчку амбасадорку

© AP Photo / Risto BožovićАмеричка амбасада у Подгорици
Америчка амбасада у Подгорици - Sputnik Србија
Пратите нас
Јавни сервис Радио телевизије Црне Горе потресао је скандал када се новинарка Тамара Никчевић, која важи за особу наклоњену предсједнику Милу Ђукановићу, у емисији уживо обрушила на америчку амбасадорку у Подгорици Џуди Рајзинг Рајнке.

Тим поводом реаговала је амбасада САД оценивши да је реч о разочаравајућем непрофесионализму.

Никчевић је у емисији "Телескопија" на РТЦГ изнијела низ оптужби на рачун амбасадорке Рајзинг Рајнке, наводећи, између осталог, да је на једној приватној вечери пројектовала да ће предсједник Црне Горе Мило Ђукановић "извести некакве тенкове на улице након 30. августа", те да ДПС прогања хришћане.

Поводом свега реаговала је америчка амбасада у Подгорици из које су нагласили да су разочарани таквим непрофесионализмом.

"Неосноване оптужбе против амбасадорке Рајнке изречене јуче на јавном сервису Радио-телевизији Црне Горе (РТЦГ) јасно указују на потребу за вишим професионалним новинарским стандардима у Црној Гори. Разочаравајуће је видјети такав непрофесионализам од стране јавног медијског сервиса који има мандат да информише а не да обмањује јавност", навели су из Амбасаде.

Подсјетимо, синоћ су реаговали и поједини чланови Савјета РТЦГ Бојана Јокић и Милан Радовић, ограђујући се од напада Тамаре Никчевић на амбасадорку САД, уз најаву да ће затражити одговорност на идућој сједници Савјета.

Јокић је објавила да ће на данашњој сједници Савјета РТЦГ расправљати о емисији "Телескопија" и синоћњем инциденту.

Такође, професор на Бостонском универзитету и бивши амбасадор Црне Горе Веско Гарчевић рекао је да је напад на амбасадорку САД у Црној Гори Џуди Рајзинг Рајнке или било ког амбасадора стране државе на Јавном сервису неприхватљив.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала