Тужба против Фејсбука: Против друштвене мреже удружило се више од 40 америчких држава

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаДруштвена мрежа Фејсбук
Друштвена мрежа Фејсбук - Sputnik Србија
Пратите нас
Више од 40 америчких савезних држава и америчка Федерална трговинска комисија, поднели су тужбу против Фејсбука због нарушавања слободног тржишта.

Државни тужилац Њујорка Летиција Џејмс, која предводи 46 држава, као и Дистрикт Колумбија и Гуам у тужби, рекла је да „сваки покушај гушења конкуренције који омета рад малог бизниса, редукује иновације и креативност и смањује заштиту приватности, биће на мети пуне снаге наших канцеларија“, преноси Јаху финанс.

„Готово пуну деценију Фејсбук користи свој доминантни положај и монопол да би сломио мање ривале и угушио конкуренцију, на рачун обичних корисника“, рекла је она.

У тужби се наводи да Фејсбук купује конкурентске платформе и одвраћа кориснике од оних које могу да им пруже бољу заштиту приватности.

Главни део тужбе односи се на куповину „Инстаграма“ за милијарду долара 2012. и „Воц апа“ за 19 милијарди 2014. године.

„Ниједна компанија не сме имати толику неконтролисану снагу над нашим приватним информацијама и нашим друштвеним интеракцијама. Због тога подносимо тужбу у корист милиона корисника и милиона власника мањих фирми које су погођене понашањем Фејсбука“, рекла је Џејмсова.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала