Гаспром ујединио децу из око 100 земаља: Организован највећи фудбалски догађаја на мрежи на свету

© Фото : Kirill Makarov/Највећи фудбалски догађај на свету на мрежи
Највећи фудбалски догађај на свету на мрежи - Sputnik Србија
Пратите насTelegramOdyssey
У оквиру Међународног дечијег друштвеног програма ПАО Гаспром организован је највећи фудбалски догађај на свету на мрежама „Фудбал за пријатељство“. Учествовали су млади спортисти из 104 земље и постављен је нови Гинисов рекорд уз учешће више од милион људи.

Ујединивши пријатеље, уједињујемо свет“ слоган је Међународног дечијег друштвеног програма ПАО Гаспром „Фудбал за пријатељство“ за сезону 2020. године.

Учесници програма, млади фудбалери и новинари узраста од 10 до 16 година, промовишу најважније људске вредности у својим земљама - пријатељство, једнакост, правду, здравље, мир, оданост, победу, традицију и част.

Програм се спроводи уз подршку ФИФА, УЕФА, националних фудбалских савеза и водећих светских клубова. Глобални амбасадор програма је победник Светског купа и троструки победник УЕФА Лиге шампиона Роберто Карлос.

Током сезоне, млади учесници су, уз подршку познатих спортиста, представника фудбалских академија и новинара водећих медија, одржали више од 50 догађаја. Они нису само научили стратегију игре, тактику и нове фудбалске трикове, већ су постали и домаћини и дописници догађаја, разговарали о својим еколошким и друштвеним иницијативама и учествовали у глобалним дискусијама у част 75. годишњице УН.

У платформи Академије за тренере „Фудбала за пријатељство“ је покренут нови бесплатни образовни модул на 10 језика. До данас је на академији обучено више од 5000 тренера и наставника физичког васпитања из различитих земаља, саопштили су организатори.

Завршни догађаји у сезони су се одржали на мрежи. Више од 100 фудбалских академија из целог света представило је своје пројекте за подршку и образовање младих спортиста на годишњем међународном форуму „Фудбала за пријатељство“.

© Фото : Kirill Makarov„Ујединивши пријатеље, уједињујемо свет“ слоган је Међународног дечијег друштвеног програма ПАО Гаспром „Фудбал за пријатељство“.
Гаспром ујединио децу из око 100 земаља: Организован највећи фудбалски догађаја на мрежи на свету - Sputnik Србија
„Ујединивши пријатеље, уједињујемо свет“ слоган је Међународног дечијег друштвеног програма ПАО Гаспром „Фудбал за пријатељство“.

Најбољи пројекти били су из Боливије, Индије, Нигерије и Русије. Млади учесници из 104 земље обучени су у Школи девет вредности и гласали су за друштвено најодговорнији фудбалски клуб на свету. Победник Купа девет вредности 2020. године, према мишљењу деце, је био ФК Гранулар Саламандер.

На крају сезоне, момци су учествовали у мрежном Светском првенству „Фудбала за пријатељство“. Победник Првенства је био тим пријатељства у чијем су саставу били млади играчи из Босне и Херцеговине, Казахстана, Латвије, УАЕ, Русије и Турске. Првенство је организовано на платформи новог посебно дизајнираног симулатора за више играча Football for Friendship World (Ф4Ф Wорлд). На Светски дан фудбала 10. децембра, нова мобилна игра постала је доступна за преузимање широком кругу корисника.

„Фудбал за пријатељство“ је освојио нови светски Гинисов рекорд за организовање највећег фудбалског догађаја на мрежи на свету. Програм је претходно држао Гинисов рекорд за организовање већине међународних фудбалских тренинга на планети. 

Виктор Зубков, Председник одбора директора ПАО Гаспром подсетио је да се међународни дечји друштвени програм „Фудбал за пријатељство“ од 2013. године, успевши да до сезоне 2020. године уједини децу различитих националности, пола и физичких способности из 211 земаља.

„Данас можемо бити поносни на читаву генерацију одраслих спортиста, јавних личности, новинара и једноставно сврсисходних младих људи којима је "Фудбал за пријатељство" пружио невероватне могућности за професионални почетак“, навео је Зубков.

© Фото : Kirill MakarovУчесници програма, млади фудбалери и новинари узраста од 10 до 16 година, промовишу најважније људске вредности у својим земљама - пријатељство, једнакост, правду, здравље, мир, оданост, победу, традицију и част.
Гаспром ујединио децу из око 100 земаља: Организован највећи фудбалски догађаја на мрежи на свету - Sputnik Србија
Учесници програма, млади фудбалери и новинари узраста од 10 до 16 година, промовишу најважније људске вредности у својим земљама - пријатељство, једнакост, правду, здравље, мир, оданост, победу, традицију и част.

Роберто Карлос, глобални амбасадор ‘Фудбала за пријатељство’ рекао је да тај програм окупља заиста талентовану и мотивисану децу заљубљену у фудбал, пружајући им прилику да се развијају, сазнају више једни о другима и пронађу нове пријатеље у другим земљама.

„Огроман број младих фудбалера широм света сања да се упусти у ‘Фудбал за пријатељство’, а универзалне вредности које програм промовише заиста су важне за момке, за њихову будућност“, навео је Карлос.

Франк Лудолф, шеф Одељења УЕФА за припрему и обуку специјалиста у области фудбала рекао је да се нада да ће пандемија вируса корона у блиској будућности остати само успомена, те да верује да ће се сви фудбалски и спортски догађаји поново одржавати на стварним местима у уобичајеном формату.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала