Игор Ракочевић напустио КСС: „Приближио сам Републику Српску Србији"

© AP Photo / DUSAN VRANICИгор Ракочевић
Игор Ракочевић - Sputnik Србија
Пратите нас
Игор Ракочевић, прослављени кошаркаш и репрезентативац, неће више обављати функцију потпредседника Кошаркашког савеза Србије.

Како је навео, његов четворогодишњи мандат је истекао после чега је одлучио да направи паузу.

Дени Авдија - Sputnik Србија
Авдија представљен у Вашингтону – са српском заставом /фото/

Ракочевић је на позицији потпредседника провео укупно шест година.

„Трудио сам се да максимално посвећено, савесно и поштено одрадим свој посао. Верујем да сам у томе и успео. Освојене су три златне и једна бронзана медаља са млађим категоријама за које сам био задужен, успешна промоција кошарке по Србији, стварање добрих односа са клубовима и велики успех у предочавању младим играчима колико је битно одазвати се позиву за дрес репрезентације и колика је част бити позван за тај дрес“, навео је Ракочевић.

​Он је истакао и да је успео да кошаркашки приближи Републику Српску Србији.

„Као резултат тога, баш из републике Српске смо добили играча који је постао капитен златне јуниорске генерације а тренутно је и А репрезентативац. Било је ту много разговора и са родитељима, играчима, тренерима, агентима са циљем да им се објасни и помогне да схвате важност играња за Србију. Неки од наших најталентованијих младих играца који су учествовали у нашим репрезентативним програмима су данас НБА играчи, изабрани у првој рунди драфта“, додао је Ракочевић.

Он је потом навео и шта сматра својим највећим успехом.

„То је чињеница да ниједно дете српског порекла није изостављено, где год да то дете живи и игра кошарку, и да је сваки наш млади играч добио подједнаку шансу да обуче дрес репрезентације“.

Некадашњи НБА играч је навео да ће направити паузу у раду.

„Онда ћу бити спреман за нове спортске изазове јер верујем да је моја дужност да кошарци још више вратим. Желим да се захвалим драгим колегама и сарадницима из Кошаркашког савеза Србије и да им пожелим много среће у даљем раду“, навео је Ракочевић на свом „Инстаграм“ профилу.

► НБА укинула „Душко Вујошевић“ правило

► Леброн је хтео Луку, али је Лука изабрао Џордана

► Случај „Ђорђевић“: Тео запретио, Пефи одбрусио – Сале није могао да оде

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала