Кон најавио нове мере и објаснио да ли ће бити дочека Нове године

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICEпидемиолог Предраг Кон
Eпидемиолог Предраг Кон - Sputnik Србија
Пратите нас
Епидемиолог Предраг Кон изјавио је да је нереално очекивати да ће вирус корона нестати до Нове године и да је зато нереално планирати дочек, а да ће се о мерама за предстојеће празнике разговарати сутра на седници Кризног штаба.

„Људи желе да овога свега нема и то разумем, али га има и није реално да ће нестати до Нове године и није реално планирати дочек и очекивати да буде без мера. Мере ће највероватније постојати, да ли ће бити исте или чак ригорозније, видећемо сутра“, истакао је Кон за РТС.

Очигледно је, каже, да је вирус имао велики потенцијал.

„Не бисмо имали ово заравњење. Мере су дале неки резултат, али је све то спекулација. Док не видимо јасан пад, дотле му се само надамо“, навео је Кон.

Мере које су предузете су, напомиње, на граници најригорознијих, од тога је ригорозније само ванредно стање и полицијски час.

Кон је рекао и да сутрашњи састанак неће ништа да промени.

Ана Брнабић - Sputnik Србија
Премијерка објаснила кад почиње масовна вакцинација
„Мере већ постоје, све зависи од укупног понашања. Постоји један део за долазак из иностранства. Све мере су на снази, само треба да се поштују и питање је ригорозног контролисања и санкционисања. Нема ништа више, све је учињено у том правцу да то сад може да се ради и то сад треба спровести. Најпаметније би било да сви људи у својим домаћинствима прославе славе и да се припреме и за Католички Божић и Нову годину. Вирус управља нашим животима, не Кризни штаб“, нагласио је Кон.

Медицински део Кризног штаба, наводи, потпуно је јасно дао предлог где се укључује пи-си-ар тестирање и карантин.

„Строга контрола спровођења мера је друг ствар. Има и продужења мера, о томе нећу причати, колико дуго и зашто“, истакао је Кон.

Ако неко игнорише све ово што се дешава и затвора очи и организује прославе и славља озбиљно крши закон, додао је Кон, пренео је Танјуг.

„Та промена да се то квалификује другачије, да је то кривично дело није у рукама Кризног штаба“, казао је епидемиолог.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала