Москва: САД настављају да спречавају Русију да изгради „Северни ток 2“ ─ део политике обуздавања

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Уђи у базу фотографијаПутоказ према градилишту гасовода "Северни ток 2" у Лубмину
Путоказ према градилишту гасовода Северни ток 2 у Лубмину - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе неће се зауставити на покушајима да спрече Русију да реализује пројекат „Северни ток 2“, то је део политике обуздавања, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Такође добро разумемо да се Сједињене Америчке Државе неће зауставити на покушајима да спрече Русију да реализује не само овај пројекат, већ и уопште спољну политику и своје међународне активности. То редовно и стално примећујемо. То се назива политиком обуздавања наше земље. Она је мултикомпонентна“, рекла је Захарова новинарима.

Према њеним речима, то су санкције, стоп листе, рестриктивне мере против компанија и представника бизниса и други кораци.

Међутим, како је истакла, планови за изградњу се неће променити.

Пројекат изградње гасовода

Пројекат „Северни ток 2“ подразумева изградњу два крака гасовода, чији ће укупни капацитет износити 55 милијарди кубних метара гаса годишње, од обале Русије, преко Балтичког мора, до Немачке. Нови цевовод требало би да буде изграђен поред „Северног тока“. У изградњи гасовода учествују бројне европске компаније.

Представнички дом америчког Конгреса одобрио је 9. децембра војни буџет за 2021. годину, који предвиђа и санкције против руских гасовода.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала