Напади на „Спутњик Ве“ - покушавај да се сакрију проблеми других вакцина

© Sputnik / Alexei Danichev / Уђи у базу фотографијаРуска вакцина „Спутњик V“
Руска вакцина „Спутњик V“ - Sputnik Србија
Пратите нас
Медијским нападима на руску вакцину против вируса корона „Спутњик Ве“ покушавају се сакрити проблеми са вакцинама у другим државама, саопштио је шеф Руског фонда за директне инвестиције Кирил Дмитријев у интервјуу „Првом каналу“.
„То је покушај да се сакрије низ проблема који су настали код сопствене вакцине, између осталог то што не постоји дугорочна доказана безбедност ни код једне вакцине која је сада прошла трећу фазу (клиничког испитивања). На пример, видимо снажне алергијске реакције на вакцину (америчке компаније) Фајзер у Великој Британији“, рекао је Дмитријев, коментаришући медијске нападе и лажне вести о „Спутњик Ве“ у иностранству.

По мишљењу Дмитријева, појаве напада на руску вакцину су повезане и са тим што западне државе треба да објасне својим грађанима, зашто је Русија већ почела са вакцинацијом становништва, а они нису.

Подсетимо, Министарство здравља Русије регистровало је у августу прву на свету вакцину за превенцију ковида 19, коју је развио Национални истраживачки центар за епидемиологију и микробиологију „Гамалеја“ у сарадњи са Руским фондом за директне инвестиције.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала