Немачки амбасадор у Москви: Не одбијамо да пружимо правну помоћ Русији, потребно је дуже време

© Sputnik / Евгения Новоженина / Уђи у базу фотографијаНемачки амбасадор у Москви: Не одбијамо да пружимо правну помоћ Русији, потребно је дуже време
Немачки амбасадор у Москви: Не одбијамо да пружимо правну помоћ Русији, потребно је дуже време - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачки амбасадор у Русији Геза Андреас фон Гајр каже да Немачка ни у ком случају не одбија да одговори да четири захтева Русије за правну помоћ у случају Алексеја Наваљног, али напомиње да је за одговор на такву врсту захтева потребно дуже време, за неке од њих и до две године.
„Хтео бих да кажем да је за одговор на захтеве за правну помоћ, према међународном праву, и то зна свако ко се у професионалном смислу сусретао са том темом, потребно дуже време. Ако је реч о захтевима за правну помоћ по кривичним питањима онда је за одговор потребно од неколико месеци до две године. Толико је потребно и Русији када одговара на захтеве за правну помоћ које упућује немачка страна“, каже амбасадор.

Он наглашава да Немачка ни у ком случају не одбија да одговори на руске захтеве.

„Истина је да су захтеви примљени и да их је федерална влада проследила у федерално Министарство правде. Истовремено, немачко Министарство се налази у сталном контакту са руским правним органима у вези са различитим питањима повезаним са тим захтевима“, додао је амбасадор.

Одлуке о „Северном току 2“ доносе компаније

Гајр је говорио и о пројекту „Северни ток 2“ истакавши да одлуке у вези с пројектом доносе компаније које учествују у изградњи гасовода.

„Северни ток 2“ је комерцијални пројекат који реализују компаније и одлуке треба да доносе представници тих фирми, рекао је он.

„Ми као федерална влада можемо само да понављамо да сматрамо да  политика екстратериторијалних санкција није исправна и да се тако крши међународно право. Надам се да ће компаније моћи да донесу такве одлуке које ће довести до потребног резултата – успешног завршетка пројекта“, закључио је немачки амбасадор.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала