Професионалност, оперативност, објективност: Лавров о РТ-у поводом 15. рођендана /видео/

© ТАСС/POOL / Уђи у базу фотографијаСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Поводом 15. годишњице оснивања РТ-а, руски министар иностраних послова Сергеј Лавров описао је телевизију у три речи ─ професионалност, ефикасност и објективност.
„Апсолутно је тако ─ професионалност. Апсолутно је тачно ─ ефикасност. И, рекао бих, објективност. Јер се РТ не устручава да поставља веома непријатна питања. То уопште није телевизија склона компромисима, како неки покушавају да је представе. Ни најмање. И квалитет новинара који раде за вас, наравно, изазива највеће поштовање“, рекао је министар.

Шеф руске дипломатије је додао да и сам гледа телевизију РТ.

„Баш пре неки дан сам гледао. Занимљиво ми је да упоредим како се извештаја о догађајима и како се они анализирају на различитим каналима ─ укључујући и на европским, америчким, Ал Џазири, Би-Би-Си-ју. Наравно, увек ми је занимљиво да гледам и РТ и да видим какве су процене истих тих догађаја, којима су посвећене репортаже на другим каналима“, изјавио је Лавров.

Истовремено, он је подсетио да је РТ „последњих година више него било који други медиј“ био номинован за награду „Еми“.

„Наравно, 15 година још није пунолетство. Али време брзо тече. И волео бих да вам пожелим оно што је отпевано у једној познатој совјетској песми: 'Главно је, момци, не остарити у срцу'“, истакао је министар.

Резултати РТ-а импресивни, иде испред времена

С тим у вези, министар је послао телеграм главној уредници РТ-а Маргарити Симоњан, у којем је изјавио да је телевизија постигла импресивне резултате.

„Поштована Маргарита Симоновна, у име колектива Министарства спољних послова и у своје име, срдачно честитам Вама и свим запосленима у РТ-у 15. рођендан“, написао је Лавров.

Владимир Путин и Сергеј Шојгу - Sputnik Србија
Државни врх Русије: РТ је глас истине, лидер међу светским медијима, динамична телевизија /видео/

Према његовим речима, за релативно кратак период свог постојања канал је постигао импресивне резултате, поставши један од признатих лидера у међународном медијском емитовању.

„Захваљујући добро усклађеном професионалном раду бриљантних мајстора свог заната, који говоре различите језике, али се одмах разумеју, РТ је успео да задобије поштовање и поверење мултимилионске публике широм света. Под Вашим пажљивим руководством, ТВ канал не цупка у месту, већ се непрестано развија и побољшава. Он не само да иде у корак са временом, већ често и испред њега, постављајући нове амбициозне задатке и циљеве“, изјавио је Лавров.

Додао је да руско Министарство иностраних послова цени партнерство са телевизијом РТ и да је спремно да га настави у интересу промовисања објективне слике Русије на светској сцени.

Подсетимо, телевизија РТ данас прославља 15. рођендан – кренула је са радом 10. децембра 2005. године из студија у Москви. Канал РТ данас је доступан и на телевизији и на интернету на шест језика, а постао је један од најпопуларнијих међународних информативних ТВ канала у свету. Телевизијска мрежа је добитник великог броја међународних награда и признања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала