Захарова: Позивамо „Монд“ да објави „непобитне научне податке“ о случају Наваљног

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва позива француски лист „Монд“ да пружи „непобитне научне податке“ у вези са случајем руског блогера Алексеја Наваљног, а које редакција листа наводно поседује, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Француски лист „Монд“ је 5. децембра објавио чланак „Хладна демократија“ у коме, према речима Захарове, тврди да постоје „необориви научни подаци“ у вези са случајем Наваљног, на основу којих су Француска и Немачка иницирале нови пакет санкција против Русије. Она је истакла да су те санкције незаконите са међународно-правног становишта.

„Не устручавајте се, објавите непобитне научне податке на основу којих дајете такве изјаве и пишете такве чланке. Чекамо било какву реакцију од 'Монда'. Чекамо 24 сата дневно. Пошаљите нам те непобитне податке“, поручила је Захарова.

Према њеним речима, светска заједница „тапка у мраку“ када је реч о случају Наваљног, јер Берлин није пружио информације о томе ни Москви ни другим земљама-чланицама Европске уније.

„Можда ће редакција 'Монда' послати своје тајне информације бројним западноевропским престоницама које се и даље воде слоганом 'врло вероватно, скоро сигурно'. Можда ће након материјала које добију од листа 'Монд' радити са више сигурности. Тако ће сви сазнати шта се, заправо, догодило са Наваљним, а можда ћемо истовремено успети да схватимо шта се дешава и са Скрипаљима“, изјавила је портпаролка.

Раније је саопштено да је Европска унија усагласила санкције против Русије због инцидента око руског блогера и опозиционара Алексеја Наваљног. 

Подсетимо, немачка влада је 2. септембра, позивајући се на лабораторију Бундесвера, саопштила да је руски опозиционар Алексеј Наваљни отрован супстанцом из групе хемијских бојних отрова „Новичок“. Од Русије се захтева да спроведе истрагу, а званична Москва инсистира на томе да јој Берлин достави информације у вези с Наваљним.

Прочитајте још:

 

 

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала