Кузњецова: Не журити са испитивањима вакцине против короне на деци

CC0 / / Девојчица са маском
Девојчица са маском - Sputnik Србија
Пратите нас
Нема потребе журити са испитивањем вакцине против ковида 19 на деци. Све би требало спроводити у складу са законом утврђеном процедуром, чак и ако постоји потреба за убрзавањем поступака, рекла је руска омбудсманка за права детета Ана Кузњецова.
„Пре тестирања вакцине на деци постоји законски редослед истраживања којем претходи тестирање на одраслима. У случају да све буде у реду, започиње друга фаза и тек се онда вакцина испитује на деци. Овде ће, наравно, последња бити одлука родитеља и законских заступника детета. Морају се испоштовати сви приступи одобрењу вакцине, њеном правном статусу и правним нормама на основу којих се спроводе испитивања. У случају да једна фаза не буде завршена, тестериње неће прећи на следећу“, рекла је Кузњецова.

Подсетимо, центар „Вектор“ је објавио да планира да у децембру започне испитивање вакцине „ЕпиВакКорона“ на деци од 14 до 17 година.

Центар „Гамалеја“, који је произвео прву у свету регистровану вакцину против вируса корона, за сада није добио дозволу за испитивање „Спутњик Ве“ вакцине на деци и трудницама.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала