Лекари апелују: Молимо вас поштујте мере, не можемо још дуго да издржимо /видео/

© REUTERS / MARKO DJURICAМедицински радници у Клиничко-болничком центру Земун у Београду
Медицински радници у Клиничко-болничком центру Земун у Београду - Sputnik Србија
Пратите нас
Епидемиолог и члан Кризног штаба Горан Стевановић изјавио је данас да је здравствени систем напрегнут до крајњих граница, да је огроман прилив болесника и то пре свега тешких, који примају кисеоничку терапију и којима је потребно хитно болничко збрињавање.

Он је након састанка директора здравствених установа из ковид система са министром здравља Златибором Лончаром рекао, да је број оболелих сувише велики да би могли да обезбеде добар степен функционисања здравственог система.

Напоменуо је и да се труде да сваком болеснику обезбеде место и да добије адекватну терапију сходно тежини клинички слике.

Поновио је да је неопходно да се сви придржавају мера и додао да их највећи број поштује, али да и даље има оних који не верују да вирус постоји и не поштују мере, све док се не разболе и док им не затреба место у болници.

„Ово можемо да победимо само заједно. Вирус је ту он управља нашим животом и системом, ми само малкице можемо да кормиларима у томе. Ако не смањимо ширење у популацији више нећемо моћи ни то да радимо. Молим вас поштујте мере“, апеловао је Стевановић.

Докторка Ивана Милошевић са Инфективне клинике у Београду рекла је да нема саопшти ништа лепо, ни охрабрујуће и да у тој клиници данима број прегледа прелази прелази 400.

Практично сви болесници на одељенима су на кисеоничкој потпори, навела је она и додала да више нису у ситуацији да примају болеснике који не захтевају кисеоник на болничко лечење већ их шаљу кући и упућују на редовне контроле.

„Да ли је важније да се оде на скијање или на дочек Нове године или да останемо здрави“, упитала је она.

Указала је и на поражавајућу чињеницу да смо некада могли да кажемо да познајемо некога ко је заражен короном, а да данас на жалост познајемо породицу у којој је неко преминуо од последица короне.

"Молим вас немојте се излагати вирусу, поштујте мере, не можемо још дуго овако да издржимо", рекла је Милошевић.

Прочитајте још:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала