Нестали авион пронађен на Козари, погинули чланови посаде – Румунка, мајка двоје деце и Београђанин

© Sputnik / Георгий Зимарев / Уђи у базу фотографијаСпортски авион
Спортски авион - Sputnik Србија
Пратите нас
Спортски авион који је у четвртак нестао на подручју Козаре, пронађен је, пренела је данас РТРС. Како је потврђено из МУП РС, погинула су оба члана посаде.

Авион је пронађен у тешко приступачном рејону. Два члана посаде авиона, који је нестао на подручју Козаре, погинула су, потврђено је за РТРС из МУП-а Републике Српске.

Мајка двоје деце И. П. (31), држављанка Румуније, и њен сапутник Београђанин И. И. (34) погинули су у паду спортског авиона пајпер 28, чија је олупина пронађена послеподне на подручју села Алексићи, на Козари, дан након што се срушио.

„Олупина авиона, чији је нестанак пријављен у четвртак око 14.10, пронађена је у петак око 15 часова. Уочена су и два тела, једно у авиону, а друго поред остатака летелице. Тек ће се у суботу приступити увиђају, јер је то немогуће данас, с обзиром на екстремне услове и кратак дан“, рекли су у петак касно послеподне извори Независних.

Тридесетједногодишњакиња је била пилот авиона, док је три године старији младић био оператер на операцији оралне вакцинације лисица против беснила, коју су на ширем подручју бањалучке и приједорске регије изводили радници београдске фирме „СТС авијација“, преноси Блиц.

У повратку из Кладуше, авион, који је превозио вакцине за животиње, нестао је са радара јуче нешто после 14 сати, преноси Танјуг.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала